Lite kort om

Örgryte Veterinärpraktik


Trots att det känns konstigt, är denna smådjursklinik faktiskt den äldsta inom centrala Göteborg. Dörrarna slogs på allvar upp i juli 1974, men verksamheten hade innan dess bedrivits på hobby-basis under ett par, tre år i en källarskrubb vid Sovjets konsulat.

Efter att ha startat karriären som länsveterinär lade jag ner själ och ett antal år inom forskning på hjärtsjukdomar hos ett av de numera globala läkemedelsföretagen. Dessa år bekräftade mitt intresse för området och gav en ovärderlig kunskapsbas som sedan dess utvecklats vidare.

Tanken och önskan att öppna eget "på riktigt" växte sig med tiden allt starkare, och för 30 år sedan (!) blev drömmen sann. Örgryte Veterinärpraktik flyttade till ändamålsenliga lokaler och började jobba. Tiden går fort...

Örgryte Veterinärpraktik är en smådjurspraktik med huvudsakligt fokus på hundar och katter. Hamstrar, kaniner och fåglar bryter emellanåt mönstret, men mer exotiska arter som reptiler och ödlor överlåter jag åt andra experter att behandla.

Kliniken är en allmänpraktik med fullständiga möjligheter och utrustning, inklusive kirurgi och röntgen. Jag reser ofta hem till patienter för att behandla dem i sin egen miljö. Inte sällan blir det på knasiga tider med kort varsel...

Många djur och ägare har blivit goda vänner med åren och mycket har hänt sedan den varma sommaren 1974. Stommen är dock oförändrad - att ge bäst tänkbara vård med kortast möjliga väntetid. Därav följer att jag inte har bestämda öppettider utan försöker alltid vara tillgänglig när behovet uppstår. Kvällar och helger hör till rutinen.

Välkommen att slå en signal eller hälsa på!

Tord Wilhelmsson